Skip links

Сътрудник в маркетингови дейности 342020

Loading Обучения

« Всички Обучения

Hybrid Хибридно обучение
  • Това обучение е минало обучение.

февруари 15 @ 8:00 am - май 16 @ 5:00 pm

Hybrid Хибридно обучение
900.00лв.

Детайли

Начало:
февруари 15 @ 8:00 am
Край:
май 16 @ 5:00 pm
Цена:
900.00лв.
Категории:
,

Организатор

Деница Рашкова
Телефон
0884 01 23 10
Email
cpo_abmd@abv.bg

Повече

Наименование на професията
СЪТРУДНИК МАРКЕТИНГОВИ ДЕЙНОСТИ
Код на професията
342020
Специалности по професията
МАРКЕТИНГОВИ ПРОУЧВАНИЯ
Код на специалността
3420201
Степен на проф. квалификация
2
Форма на обучение
Дневна, Вечерна, Дистанционна
Брой часове
660

Място

ЦПО “Кий скилс”
ул. Пирин 73
София, България
+ Google Map

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Маркетингът, рекламата и връзките с обществеността са основните стълбове в съвременните рекламни кампании.Трите инструмента не само се допълват в хода на работата, но всеки от тях трябва да носи допълнителна стойност за реализацията на проекта.
Да, това представлява съвременният свят на рекламата. Мултифункционален, ориентиран към резултатите, ръководен от качествени специалисти, отдадени на решаването на най-важния въпрос: как да помогна на бизнеса да бъде успешен?
В търсенето на най-работещите и все по-често, което е похвално, най-интересните начини това да се случи, днешните директори на рекламни отдели и агенции търсят комплексни изпълнения на задачите. Маркетингът – дигитален и класически, рекламата под всякаква форма – платената в социалните мрежи, видео спотове, въртящи се в същите или в прайм тайма на телевизиите и надеждните връзки с обществеността, носят своите специфики. Всичките те трябва да вървят ръка за ръка, знаейки към какво точно се стремят. А кое ги обединява? Как те разбират значимостта на своята роля? Ще научите в нашите курсове.
Маркетингови проучвания – втора степен на професионална квалификация. В програмата на тази специалност се придобиват знания и умения относно провеждането на маркетингови проучвания.
Основни дейности – Събиране, обработване и подготвяне на материали за извършване на маркетингови проучвания. Съставя въпросници/анкетни карти за провеждане на маркетингови проучвания. Събира и обработва статистическа информация. Подготвя периодични, специални и текущи аналитични справки, отчети и презентации, необходими за провеждане на маркетинговите проучвания. Подготвя материали за разработване и провеждане на маркетингови кампании по предварително подготвено задание. Обслужва клиенти.
Отговорности и задължения – Сътрудникът в маркетингови дейности осъществява контакти с потенциални клиенти посредством бизнес комуникация на български или чужд език. Изпълнява самостоятелно или в екип всички други допълнително възложени задачи от прекия си ръководител. Сътрудникът в маркетингови дейности отговаря за качественото и в срок изпълнение на поставените му задачи. Той носи отговорност за опазване на фирмени тайни и за спазване на технологичната дисциплина и вътрешния ред и не предоставя информация, разпространяването на която би могло да навреди на работодателя, освен в случаите на изрично разпореждане от работодателя.
Възможни контакти – С прекия ръководител, с колегите в отдела, с персонала на фирмата, с външни клиенти и бизнес партньори.
Полезна информация – Сътрудникът в маркетингови дейности извършва отпечатване на нови копия, оформление, подвързване, прошнуроване и подреждане на документи, необходими за работата на отдела за маркетингово и стратегическо планиране на фирмата.

ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА НА ПРОФЕСИЯТА:

Възможности за работа – Сътрудникът в маркетингови дейности може да работи под ръководството на маркетолог в маркетингови агенции или консултантски фирми, които провеждат маркетингови проучвания по поръчка, както и в маркетингови отдели на фирми, работещи във всички сектори на националната икономика.

Предизвикателства в тази професия – Той трябва да притежава добра устна и писмена култура, да използва подходящ стил, език и тон в комуникацията, което подпомага изпълнението на трудовите му задължения.
Ресурси, с които трябва да се работи – Сътрудникът в маркетингови дейности работи с офис техниката, необходима за изпълнение на професионалните му задължения, в т. ч. телефон, факс, компютър, скенер, принтер и др.

ОРГАНИЗАЦИИ, В КОИТО МОЖЕ ДА СЕ УПРАЖНЯВА ПРОФЕСИЯТА И ВИДОВЕ ДЛЪЖНОСТИ:

Сфера на дейност – Маркетинг и реклама.
Организации/ институции, в които може да се реализира – Маркетингови агенции, консултантски фирми, в отдели по „Маркетинг и реклама” на фирми от различни отрасли на стопанството.
Длъжности, които могат да се заемат:

  • Специалист, маркетинг и реклама
  • Рекламен агент
  • Организатор, маркетинг
  • Организатор, реклама
  • Организатор, работа с клиенти
  • Организатор, продажби и реклама

Възможности за кариерно развитие – Лицата, придобили професионална квалификация по професията „Сътрудник в маркетингови дейности“, могат да се обучават по всички професии от област на образование „Стопанско управление и администрация“. Възможно е включване в допълваща квалификация в курсове и семинари, организирани от браншови или професионални организации и др. След завършено средно образование придобилите степен на професионална квалификация могат за продължат образованието си по специалности с образователно-квалификационна степен „бакалавър”, „магистър” в системата на висшето образование. Виж линк НАШАТА ПОДКРЕПА

НЕОБХОДИМИ КАЧЕСТВА И ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ПРОФЕСИЯТА:

Необходими личностни качества – вежливост, наблюдателност, прецизност, точност, коректност, отговорност, лоялност. Да бъде убедителен, да умее да работи в екип, да не е конфликтна личност.
Необходими знания и умения – комуникативни умения, организаторски умения, висока езикова и писмена култура, умения за работа с офис техника. Висока компютърна грамотност. Знания в областта на маркетинга и рекламата, бизнес кореспонденцията и др. Владеенето на чужд език е предимство при упражняването на професията.

ИЗУЧАВАНИ ПРЕДМЕТИ В ПРОГРАМАТА

Учебното съдържание е интегрирано между икономически, общообразователни и специализирани учебни дисциплини и е изградено върху оптимално съотношение на фундаментални и специализирани дисциплини с акцент върху практически ориентираните учебни курсове
Здравословни и безопасни условия на труд
Икономика
Предприемачество
Информационни и комуникационни технологии в професионалната дейност
Комуникация и чужд език по професията- английски
Обща икономическа теория
Бизнес комуникации
Обща теория на счетоводната отчетност
Маркетинг
Право
Икономика на предприятието
Организация и техника на търговските дейности
Финанси
Мениджмънт
Счетоводство на предприятието
Търговско счетоводство
Учебна практика по:
Бизнес комуникации
Обща теория на счетоводната отчетност
Счетоводство на предприятието
Маркетингови проучвания и изследвания
Организация и техника на на търговските дейности
Реклама и рекламна политика
Търговско счетоводство
Проектен мениджмънт
Работа в учебно предприятие
Разширена професионална подготовка
Системи за управление на качеството
Рекламна кампания на продукт